fbpx

Motta Coffee distributor

Voor  het verkrijgen van de mooiste smaak is het zaak een gelijkmatige extractie van de espresso te maken. Dit doe je onder andere door de koffie in de filterdrager zeer nauwkeurig te verdelen. Het zogenaamde leveren of distribueren.

Er zijn verschillende technieken om dit met de hand te doen maar dat vergt veel oefening en is meestal niet erg precies. In het ideale scenario krijgt alle koffie evenveel water en laat deze ook evenveel smaak los. Een gelijkmatig koffie-bed (de puck) draagt eraan bij dat dit lukt. Door met de distributie-tool (distributor) te werken krijg je een zeer gelijkmatig verdeeld koffiebed en hoef je niet met je vingers aan de koffie te zitten. Snel, hygiënisch en elke keer hetzelfde.

De Motta Coffee distributor (58mm) is geschikt voor alle zetgroepen met een 58mm filterbakje. Dit zijn alle machines met een E61 zetgroep (dus oa Expobar, Vibiemme, Bezzera, Rocket, ECM, Izzo, Quickmill Bazzar en Isomac). Maar oo machines van Kees van der Westen, La Marzocco, FAEMA en andere professionele espresso-machines.

De Motta Coffee distributor is instelbaar qua diepte door te draaien aan de buitenste ring. Dit geeft een volledig variabele diepte waarbij het de bedoeling is dat de koffie verdeeld wordt maar nog niet aangedrukt. De Motta Coffee distributor moet de koffie dus net aanraken.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Motta Coffee distributor (58mm)” te beoordelen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd