fbpx

Coffee sensor

Deze zeer nauwkeurige thermometer geeft de actuele temperatuur weer in je E61 zetgroep. Ideaal als je meer zicht wilt op de ‘cooling flush’ en met een constante temperatuur koffie wilt zetten.

Deze thermometer kan zowel in Celsius als in Fahrenheit de temperatuur in je zetgroep weergeven op de tiende graad nauwkeurig. Je monteert hem in de E61 zetgroep (of Vibiemme zetgroep) op de plaats van het nimbus-boutje. Zo zit hij precies in de watertoevoer en meet je de werkelijke temperatuur van het water waarmee je koffie zet.  

Geschikt voor alle machines met een E61 zetgroep, dus o.a.: Expobar, Vibiemme, Bezzera, Rocket, ECM, Izzo, Quickmill, Bazzar en Isomac. 

Machines met een warmtewisselaar (HX) boiler hebben altijd de neiging te heet te worden als de machine aan staat en niet wordt gebruikt. Het is dan ook noodzakelijk een cooling-flush te doen waarmee je het te warme water weg-spoelt totdat er weer een stabiele temperatuur is om koffie mee te zetten. Espresso zet je doorgaans tussen de 89 en de 96 graden Celsius. Elke graad verschil kan je al proeven. Te heet heeft meer bitters en te koud geeft meer zuur. Elke koffie heeft ook zijn optimale zet-temperatuur. Een cooling-flush zonder zicht te hebben op de werkelijke temperatuur is vaak een onnauwkeurig met als gevoeld elke keer een andere smaak. Wil je meer controle hierover en een reproduceerbaar resultaat dan is deze zetgroep-thermometer echt iets voor jou. Niet alleen voor de fanatieke thuis-barista maar ook voor de koffie-genieter die wat makkelijker een mooi resultaat wil bereiken.

Alle tools die nodig zijn om deze op je machine te plaatsen zitten erbij, evenals een duidelijke beschrijving van de werking.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Coffee sensor” te beoordelen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd