026 – 820 03 32
info@kbc-arnhem.nl
Log in / Sign in
Login Register

Lost password ?

Uw persoonlijke gegevens worden gebruikt om uw bestelling te verwerken, uw ervaring op deze website te ondersteunen en voor andere doeleinden die in onze website worden beschreven in ons privacybeleid.

0 Wishlist 0

No products in the wishlist.

View Wishlist

0 winkelmand 0

Geen producten in de winkelwagen.

Terug naar winkel
Shopping cart (0)
Subtotal: €0,00

Winkelmand bekijkenUitchecken

  • HOME
  • BRANDERIJ
    • KOFFIETRENDS
    • AMBACHTELIJK OF GROOTSCHALIG
    • VOOR DE ZAKELIJKE KLANT
  • MACHINES EN ACCESSOIRES
    • NIEUWE MACHINES
    • AANBOD OCCASIONS
    • ACCESSOIRES
  • TECHNISCHE DIENST
    • ONDERHOUD OF REPARATIE
    • ONDERHOUD IN 3 STAPPEN
    • PRIJZEN VOOR ONDERHOUD
  • TRAININGEN EN OPLEIDINGEN
    • TRAININGEN
    • SCA OPLEIDING
    • HORECA-TRAINING OP LOCATIE
  • ZAKELIJK
    • ADVIES STARTENDE HORECA-ONDERNEMER
    • WHITE LABEL
    • HORECA-TRAINING OP LOCATIE
  • WEBSHOP
  • NIEUWS
  • CONTACT
Log in / Sign in
My Account
Login Register

Lost password ?

Uw persoonlijke gegevens worden gebruikt om uw bestelling te verwerken, uw ervaring op deze website te ondersteunen en voor andere doeleinden die in onze website worden beschreven in ons privacybeleid.

0 Wishlist 0
0 My Wishlist

No products in the wishlist.

View Wishlist

0 winkelmand 0
0 Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Terug naar winkel
Shopping cart (0)
Subtotal: €0,00

Winkelmand bekijkenUitchecken

Menu
  • HOME
  • BRANDERIJ
  • MACHINES EN ACCESOIRES
  • TECHNISCHE DIENST
  • TRAININGEN EN OPLEIDINGEN
  • ZAKELIJK
  • WEBSHOP
  • WINKELMAND
  • NIEUWS
  • CONTACT

TECHNISCHE DIENST

TECHNISCHE DIENST

Met ruim 20 jaar ervaring zorgen we ervoor dat je optimaal kunt genieten van jouw espresso-machine. In onze technische dienst onderhouden en repareren we espresso-apparatuur. Met veel ervaring en expertise wordt jouw machine fit gehouden óf gemaakt. Voor machines met een zgn. E61-zetgroep hebben we vrijwel alle onderdelen in huis. Espresso-apparatuur heeft altijd onderhoud nodig. Naast het reinigen van machine en molen en het voorkomen van kalk is het nodig om periodiek de machine een mechanisch onderhoud te (laten) geven. Alle onderdelen die verdrogen of verslijten (denk aan rubber ringen en pakkingen, ventielen en kleppen) worden vervangen. Dit zorgt ervoor dat jouw machine goed blijft werken en mooie koffie blijft maken! Met het juiste onderhoud gaat een espressomachine erg lang mee; 15 jaar is geen uitzondering. Het Koffie Belevingscentrum is gespecialiseerd in het onderhoud aan machines die gebaseerd zijn op horeca-techniek. De zgn. half-automaten (ook wel piston-machines genoemd). Je kunt altijd je merk en type machine samen met die technische vraag aan ons mailen zodat we kunnen kijken of we je kunnen helpen.

TECHNISCHE DIENST

Met ruim 20 jaar ervaring zorgen we ervoor dat je optimaal kunt genieten van jouw espresso-machine. In onze technische dienst onderhouden en repareren we espresso-apparatuur. Met veel ervaring en expertise wordt jouw machine fit gehouden óf gemaakt. Voor machines met een zgn. E61-zetgroep hebben we vrijwel alle onderdelen in huis. Espresso-apparatuur heeft altijd onderhoud nodig. Naast het reinigen van machine en molen en het voorkomen van kalk is het nodig om periodiek de machine een mechanisch onderhoud te (laten) geven. Alle onderdelen die verdrogen of verslijten (denk aan rubber ringen en pakkingen, ventielen en kleppen) worden vervangen. Dit zorgt ervoor dat jouw machine goed blijft werken en mooie koffie blijft maken! Met het juiste onderhoud gaat een espressomachine erg lang mee; 15 jaar is geen uitzondering. Het Koffie Belevingscentrum is gespecialiseerd in het onderhoud aan machines die gebaseerd zijn op horeca-techniek. De zgn. half-automaten (ook wel piston-machines genoemd). Je kunt altijd je merk en type machine samen met die technische vraag aan ons mailen zodat we kunnen kijken of we je kunnen helpen.

KBC Arnhem Koffie

ONDERHOUD OF REPARATIE?

Onderhoud is altijd preventief en zorgt ervoor dat jouw machine goed blijft functioneren. Als je de 3 stappen die hieronder staan volgt, zien we jouw machine ca eens per jaar voor onderhoud. Als je machine niet meer werkt zoals bedoeld, omdat hij bijvoorbeeld lekt of niet meer warm wordt, dan hebben we het over een reparatie. Voor onderhoud hanteren we standaard prijzen, voor reparaties is het altijd mogelijk een prijsopgave te doen na een technisch onderzoek. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Besluit je na technisch onderzoek en prijsopgave de reparatie niet uit te laten voeren, dan rekenen we € 45,- onderzoekskosten. Deze kosten vervallen als je een andere machine bij ons koopt.

ONDERHOUD OF REPARATIE?

Onderhoud is altijd preventief en zorgt ervoor dat jouw machine goed blijft functioneren. Als je de 3 stappen die hieronder staan volgt, zien we jouw machine ca eens per jaar voor onderhoud. Als je machine niet meer werkt zoals bedoeld, omdat hij bijvoorbeeld lekt of niet meer warm wordt, dan hebben we het over een reparatie. Voor onderhoud hanteren we standaard prijzen, voor reparaties is het altijd mogelijk een prijsopgave te doen na een technisch onderzoek. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Besluit je na technisch onderzoek en prijsopgave de reparatie niet uit te laten voeren, dan rekenen we € 35,- onderzoekskosten. Deze kosten vervallen als je een andere machine bij ons koopt.

 

ONDERHOUD IN 3 STAPPEN

Het onderhoud van jouw espresso-machine bestaat altijd uit 3 stappen.

Wekelijks reinig je de zetgroep door deze te ‘backflushen’. De aangekoekte koffierestjes worden zo uit de zetgroep gehaald waardoor jouw verse espresso beduidend minder bitter smaakt. Het backflushen is ca 3 minuten werk en doe je vooral om ervoor te zorgen dat je alleen verse koffie proeft en niet de nare smaakjes van een vieze machine. Hier staat een eenvoudige handleiding voor het backflusen

Periodiek (tussen de 4 en de 12x per jaar) vervang je een anti-kalk filtertje in de watertank. Machines met een vaste wateraansluiting maken gebruik van een anti-kalk filter dat je jaarlijks vervangt. Kalk kan ervoor zorgen dat de machine niet meer goed werkt; lekkages en andere storingen kunnen het gevolg zijn van kalk in je machine. Ontkalken is altijd een vervelend karweitje; met behulp van zuur los je de kalk op en als je pech hebt ook andere zaken; pakkingen en rubber ringen en zelfs het verwarmingselement kunnen stuk gaan door verkeerd ontkalken. Ontkalken raden we dan ook af. Het is voor jouw machine veel beter om kalk te voorkomen en het water te filteren voordat het de machine in gaat. Mocht je toch jouw machine willen ontkalken dan raden we ontkalkingsmiddel aan dat veilig is voor de rest van de techniek én een middel dat de smaak niet negatief beïnvloedt. Onder andere Cafetto en Durgol ontkalkingsmiddel kan je in onze winkel kopen. Een handleiding voor het ontkalken vind je hier

Eens per jaar wordt je machine uit elkaar gehaald en vervangen we alle delen die verdrogen of verslijten. We lopen de machine na op lekkages en elektronische storingen en stellen hem af op de juiste druk en temperatuur. Na een uitvoerige test wordt de machine intern en extern schoongemaakt en wordt de zetgroep gereinigd (het zgn. backflushen). Pas als de machine een uitgebreide test heeft doorlopen, functioneert zoals de fabrikant heeft bedoeld én weer mooie koffie maakt mag hij mee naar huis.

TIP
gebruik niet zomaar bron-water voor je machine. Dit kan in sommige gevallen nog veel meer kalk bevatten dan kraanwater.

PRIJZEN VOOR ONDERHOUD

CONSUMENTEN ESPRESSO APPARAAT

Onderhoud Quickmill 810, 820
€ 85,-


Onderhoud Rancilio Silvia
€ 100,-

(SEMI) PROFESSIONELE ESPRESSOMACHINE

Espressomachine Bezzera BZ
€ 110,-


Espressomachine E61 warmtewisselaar
€ 125,-


Espressomachine E61 dual-boilers
€ 159,-

KLANTEN OVER ONZE TECHNISCHE DIENST:

Joost, Hartelijk bedankt voor het repareren van de Quickmill Andreja! Het is weer een waar genot om koffie te zetten en de espressomachine is merkbaar stabieler te bedrijven. Eindelijk weer een goede hete ristretto met een prachtige dikke, donkere crema. Nogmaals dank ervoor.

Gr,

Arjan

Dag Joost, het leek mijn wel leuk om je even te laten weten dat de ECM het weer super doet. Weer even stoeien met de maalgraad, maar de espresso is weer voorzien van een heerlijke crema en smaakt weer een stuk beter. Nogmaals mijn dank voor de servicebeurt en kom snel een keertje de cursus bij je doen. Nog een fijn weekend gewenst.

Met vriendelijke groet,

Jorrit
Ik heb je vanmiddag niet meer gesproken, ik heb mijn Bezzera Unica opgehaald. Erg bedankt voor de service! Dit soort service zorgt er voor dat ik voortaan altijd bij CasaBarista zal aankloppen. Mijn complimenten.
Met vriendelijke groet,
Giel

KOM OP VISITE

Hogeweg 1,
6881 EA Velp

Email: info@kbc-arnhem.nl
Of bel: 026 – 820 03 32

CONTACT

Hogeweg 1, 6881 EA Velp
Email: info@kbc-arnhem.nl
Of bel: 026 - 820 03 32

Openingstijden:
Maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 09:00-17:00 uur
Zaterdag 10:00-13:00 uur

VOLG ONS

Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
Route
Mail
© 2020 KBC-Arnhem | All Rights Reserved | LOUSenZo

Algemene voorwaarden  |  Pricacyverklaring