Hogeweg 1,
6881 EA Velp
Email: info@kbc-arnhem.nl
Of bel: 026 – 820 03 32
Geen producten in de winkelwagen.
Terug naar winkelGeen producten in de winkelwagen.
Terug naar winkelNaast de trainingen voor de koffieliefhebber en thuisbarista geven we ook gecertificeerde opleidingen met een Europees erkend diploma. Hierin volgen we de methodiek van de SCA (Specialty Coffee Association). Als koffie professional, werkzaam in de horeca of bij een branderij, kan je er niet omheen. De SCA is de standaard waarmee de koffie-branche werkt. Steeds meer thuisbarista’s volgen ook een SCA opleiding om zo aan hun passie voor koffie nog meer inhoud te geven. De opleidingen worden gegeven in kleine klassikale setting; met ca 4 deelnemers doorloop je theorie, praktijk én examen. Na het succesvol afleggen van zowel het theorie- als het praktijk-examen ontvang je je diploma en wordt je opgenomen in het register van de SCA. Voor werkgevers is een SCA diploma een zekerheid die erg welkom is.
Naast de trainingen voor de koffieliefhebber en thuisbarista geven we ook gecertificeerde opleidingen met een Europees erkend diploma. Hierin volgen we de methodiek van de SCA (Specialty Coffee Association). Als koffie professional, werkzaam in de horeca of bij een branderij, kan je er niet omheen. De SCA is de standaard waarmee de koffie-branche werkt. Steeds meer thuisbarista’s volgen ook een SCA opleiding om zo aan hun passie voor koffie nog meer inhoud te geven. De opleidingen worden gegeven in kleine klassikale setting; met ca 4 deelnemers doorloop je theorie, praktijk én examen. Na het succesvol afleggen van zowel het theorie- als het praktijk-examen ontvang je je diploma en wordt je opgenomen in het register van de SCA. Voor werkgevers is een SCA diploma een zekerheid die erg welkom is.
Verbeter je koffie skills en kennis, of krijg zelfs certificaten voor wat je al weet door middel van het Coffee Diploma System. Educatie, training, opbouwen van skills en certificering zijn kerndoelstellingen van de SCA en het SCA Coffee Diploma System dat door middel van een modulair educatie-systeem de koffiekennis samenbrengt. Het Coffee Diploma System bestaat uit een zestal modules die alle spectra van de koffiewereld beslaan. Deze zes modules zijn allen opgedeeld in drie niveaus: Foundation, Intermediate en Professional. Om aan een Foundation training mee te doen heb je geen voorkennis of ervaring nodig. Bij intermediate heb je al wel wat ervaring en kennis nodig. Een trainer zal dan ook naar je ervaring vragen om te checken welk niveau je hebt. Wil je de professional training volgen dan moet je eerst Intermediate hebben gedaan en positief hebben afgesloten.
De training en het examen worden verzorgd door een officiële SCA Autorized Trainer. Dit waarborgt de kwaliteit van de trainingen die worden gegeven. Marijke van Suchtelen van Coffee and Tea Sessions is een SCA gecertificeerde en erkende trainster / examinatrice en verzorgt deze opleiding.
Verbeter je koffie skills en kennis, of krijg zelfs certificaten voor wat je al weet door middel van het Coffee Diploma System. Educatie, training, opbouwen van skills en certificering zijn kerndoelstellingen van de SCA en het SCA Coffee Diploma System dat door middel van een modulair educatie-systeem de koffiekennis samenbrengt. Het Coffee Diploma System bestaat uit een zestal modules die alle spectra van de koffiewereld beslaan. Deze zes modules zijn allen opgedeeld in drie niveaus: Foundation, Intermediate en Professional. Om aan een Foundation training mee te doen heb je geen voorkennis of ervaring nodig. Bij intermediate heb je al wel wat ervaring en kennis nodig. Een trainer zal dan ook naar je ervaring vragen om te checken welk niveau je hebt. Wil je de professional training volgen dan moet je eerst Intermediate hebben gedaan en positief hebben afgesloten.
De training en het examen worden verzorgd door een officiële SCA Autorized Trainer. Dit waarborgt de kwaliteit van de trainingen die worden gegeven. Marijke van Suchtelen van Coffee and Tea Sessions is een SCA gecertificeerde en erkende trainster / examinatrice en verzorgt deze opleiding.
Onderwerpen:
• Welke koffiebonen zijn er?
• Hoe werken de espressomachine en koffiemolen?
• Welke invloeden hebben malen, doseren en tampen op de koffie?
• Hoe bereid je een goede espresso?
• Hoe maak je goed melkschuim (microfoam)?
• Hygiëne, veiligheid en gezondheid
• Onderhoud van apparatuur
De opleiding bestaat uit een trainingsdag (inclusief lunch) en ca. twee weken later een examen.
De totale kosten, inclusief SCA certificaat bedragen € 400,00 incl BTW.
Opgeven kan per email aan: info@kbc-arnhem.nl
Onderwerpen:
• Smaakprofielen van koffie uit verschillende regio’s en verschillende verwerkingsmethodes
• Verfijnder molen afstellen en invloed op de smaak
• Invloed van espressomachine en molen op de koffie
• Verschil overextractie en onderextractie in smaak
• Verdieping microfoam maken en één latte art figuur schenken
• Klantvriendelijkheid/ klantenservice en hygiënisch werken
• Verschillende dranken van de koffiekaart maken
• Verdieping over onderhoud van de espressomachine en koffiemolen
De opleiding bestaat uit twee trainingsdagen (inclusief lunch) en ca. drie weken later een examen.
De totale kosten, inclusief SCA certificaat bedragen € 800,00 incl BTW.
Opgeven kan per email aan: info@kbc-arnhem.nl
Onderwerpen:
• Welke koffiebonen zijn er?
• Hoe werken de espressomachine en koffiemolen?
• Welke invloeden hebben malen, doseren en tampen op de koffie?
• Hoe bereid je een goede espresso?
• Hoe maak je goed melkschuim (microfoam)?
• Hygiëne, veiligheid en gezondheid
• Onderhoud van apparatuur
De opleiding bestaat uit een trainingsdag (inclusief lunch) en ca. twee weken later een examen.
De totale kosten, inclusief SCA certificaat bedragen € 400,00 incl BTW.
Opgeven kan per email aan: info@kbc-arnhem.nl
Onderwerpen:
• Smaakprofielen van koffie uit verschillende regio’s en verschillende verwerkingsmethodes
• Verfijnder molen afstellen en invloed op de smaak
• Invloed van espressomachine en molen op de koffie
• Verschil overextractie en onderextractie in smaak
• Verdieping microfoam maken en één latte art figuur schenken
• Klantvriendelijkheid/ klantenservice en hygiënisch werken
• Verschillende dranken van de koffiekaart maken
• Verdieping over onderhoud van de espressomachine en koffiemolen
De opleiding bestaat uit twee trainingsdagen (inclusief lunch) en ca. drie weken later een examen.
De totale kosten, inclusief SCA certificaat bedragen € 800,00 incl BTW.
Opgeven kan per email aan: info@kbc-arnhem.nl
Hogeweg 1,
6881 EA Velp
Email: info@kbc-arnhem.nl
Of bel: 026 – 820 03 32